Wist je dat Marit Coehoorn Tekstproducties vandaag een jaar bestaat?

En dat ik vandaag zelf ook jarig ben? Kortom, het is vandaag een feestelijke dag. Eentje waarbij een beetje terugkijken natuurlijk onvermijdelijk is.

Mijn bedrijf past als een oude schoen

De belangrijkste conclusie is daarbij dat het klopt. De inhoud van mijn werk past geweldig. Daarbij kan ik mijn bedrijf goed combineren met de zorg voor onze kinderen Yara Noor (2) en Eli Nelson (6). Dat is fantastisch.

Zoonlief was de een belangrijke reden waarom ik koos voor het ondernemerschap. Hij heeft nu eenmaal meer zorg nodig dan de meeste kinderen. Geeft niet, daar zijn we allemaal aan gewend. Het is alleen wel heerlijk dat ik mijn bedrijf lekker om die zorg heen kan vouwen.

Maar het is niet alleen die flexibiliteit, rust en ruimte die mijn jaar zo bijzonder maakte. Bovenal maakten de mensen om me heen het een mooi jaar.

En daarom wil ik jou bedanken

Want ik kijk terug op een geweldig leerzaam jaar waarin ik veel fantastische mensen ontmoette. Grote kans dat jij, als lezer van dit stukje, er ook tussen zat. Bedankt dat je mijn leven verblijdde met mooie gesprekken, aardige mailtjes, lekkere kopjes koffie en lunches om van te watertanden. Fijn dat je je netwerk met me deelde, mooie schrijfkansen voor me zag en we onze onzekerheden (genoeg!) over het zelfstandig ondernemerschap konden delen.

Zonder jou had dit afgelopen jaar diepgang gemist. Ik kan je dan ook niet genoeg bedanken. Zonder jou was het niets waard geweest.

Veelzijdig schrijfwerk voor bedrijven

Daarnaast ben ik heel dankbaar voor alle leuke schrijfopdrachten die ik heb gedaan voor groene, duurzame, sociale en maatschappelijke ondernemers. Werken met mensen met passie, is precies wat ik zo leuk vind.

Je wilt weten wat ik precies deed? Nou, dat was nogal veelzijdig. Hou je vast. Ik deed onder andere een fantastische interviewserie voor Gemeente Groningen, verslaglegging voor Noorderlink, schreef blogs voor Groen Links en een geweldig bedrijf in de corporatiesector. Verder maakte ik nieuwsbrieven voor het Koplopersproject en werkte aan webteksten voor een orthopedagoog. Alsof dat nog niet genoeg was, had ik het druk met vertalen van commerciële teksten naar vlekkeloos Frans.

En last, but surely not least, deed ik het nodige redactiewerk. Een tekst van een ander beter maken, is immers het leukste dat er is.

Valt er dan niets te zeuren?

Jazeker wel. Of misschien moet ik dat niet zeuren noemen. Laten we het anders noemen. Ik heb nog wel wat wensen op mijn verlanglijstje staan. Hoe toepasselijk, zo op mijn verjaardag. Dus wordt het tijd om deze met jullie te delen. Het werkt immers altijd goed als je je wensen hard de ether in slingert. Dan komen ze vanzelf, via miraculeuze (om)wegen,  weer naar me terug. Bijvoorbeeld via maritcoehoorn@gmail.com

Zo werkt dat.

Dus. Daar gaan we.

In 2016 ben ik op zoek naar nog meer van het goede. Ik zoek:

  • Innovatieve, sociale, duurzame, maatschappelijk bewogen ondernemers, die zelf geen tijd hebben om blogs te schrijven (en stiekem vaak ook geen zin, want tja, ze ondernemen liever). We delen dezelfde passie. Jouw last, is alleen mijn lust.
  • Bedrijven, gemeentes, ziekenhuizen, provincies en woningbouwcorporaties waar ik verhalen kan vangen en mooie interviewseries kan maken. Ik geloof echt in de kracht van corporate storytelling. Ik maak helder zichtbaar wat er speelt in jouw organisatie. Je klanten en belanghouders zullen je dankbaar zijn.
  • Organisaties die druk bezig zijn met thema’s als ‘Anders Werken’ en het vormgeven van burgerparticipatie. Het is waardevol om dit soort abstracte, onderwerpen weer klein en behapbaar te maken. Ik kan dat. En doe niets liever.

Ik hoor je hersens kraken. Fijn. Leuk dat je zo hard meedenkt. Dat doet me plezier. 

Omdat dit allemaal natuurlijk niet teveel op werk moet gaan lijken, wordt het tijd om af te sluiten. Op een feestdag als deze, kan dat alleen maar met een speciale uitsmijter. Eentje die deze wonderschone dag waardig is.

I hope that you’re feeling the same. Feeling, the same way that I am feeling. Happier than a happy man. As happy as can be. Freer than a free man. As free as free can be. 

Clinton Ferron Feeling the Same

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s