Een gastblog, wat een eer :-)

Nou zeg, wat leuk dat je het me vraagt! Natuurlijk wil ik dat wel doen, sprak ik tegen de lieve P&O-er. En zo geschiedde. Nieuwsgierig? Kijk op http://www.loopbaaninitiatief.nl/uitgelicht of lees gewoon hieronder verder :-).

Het zeurt en jeukt…… en het gaat maar niet over!

Het zeurt al een tijdje. Hier en daar wippen er wel eens gedachten op in je hoofd. Zal ik dan toch? Ach nee, waarom zou ik? Nu is niet het goede moment. Het is crisis. De hypotheek moet afbetaald en partnerlief heeft net ander werk. Daarbij is het druk, zo met van die kleine kinderen. Het hooghouden van alle ballen kost me zo ook al wel genoeg energie.

Dus nee, laat ik het maar niet doen. Dat zorgt immers voor onrust, spanning en onzekerheid. Dat is wel het laatste waar ik nu op zit te wachten. Daarbij zit ik hier prima. Ik heb fijne collega’s en verdien goed. Mijn werk is leuk en een stuk zekerheid in tijden van crisis is ook nooit weg. Nee, nu ik er nog eens goed over nadenk, heb ik geen enkele goede reden om ander werk te gaan zoeken.

Maar, waarom blijft het dan toch zo zeuren en jeuken? Het antwoord is heel simpel. Omdat jij zelf dat stemmetje bent. En jij weet zelf immers prima waar je wel of niet blij van wordt. Soms is de tijd rijp om naar jezelf te luisteren, te vertrekken en erop te vertrouwen dat het goed komt. Want echt, het vindt zijn weg wel weer, zoals alles dat altijd doet.

En wie ik dan wel niet ben? Nou, ik ben niemand in het bijzonder. Ik ben een voormalig beleidsadviseur van WoonFriesland en een zelfverklaard ervaringsexpert op het gebied van outplacement. En wil je weten wat dat mij heeft opgeleverd? Al zo ontzettend veel…. veel meer dan ik ooit had durven dromen. En dan is mijn doel, het vinden van mijn droombaan als tekstschrijver voor bedrijven, nog niet eens bereikt!

Het mooiste is dat ik mezelf heb terug gevonden. Er is rust en mijn zeurende stemmetje praat nu lief tegen me. Het fluistert me snode plannen in het oor en het praat over mogelijkheden en kansen. Het vertelt me dat alles kan en dat het nooit te laat is om mijn pad te vinden. En dat het me gaat lukken om mijn droombaan te vinden of, nog beter, gewoon zelf te creëren.

Mijn doel is gevonden en ik ben nu hard bezig om dat stapje voor stapje te bereiken. Gelukkig doe ik dat niet in mijn eentje. Ik doe dat samen met mijn geweldige coach Ton van outplacementbureau Movum. Het mooie is dat zij daar precies weten hoe dit soort processen en persoonlijke zoektochten werken. Dat is namelijk hun droombaan en wat zij het liefste doen….

Nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Ik hoor ze graag: 050-526 27 96 of maritcoehoorn@hotmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s