Tekstschrijver it is!

Typmachine tekstschrijver bron 101 woonideeen
Het is zover. Hij is er door. De kogel is door de kerk. Eigenlijk wist ik het al een tijdje, maar voordat ik het ook voor mezelf wilde erkennen? Tja, dat duurde nog even. Zo gaat dat in mijn hoofd. Want ondanks dat ik schrijven toch wel erg leuk vind, vond ik het toch kennelijk een grote stap om hardop te roepen dat dat is wat ik wil gaan doen.

Maar het is nu officieel zover. Ik word tekstschrijver! Ik wil schrijven voor bedrijven die zich bezig houden met dingen waar ik zelf ook blij van word. Daarbij moet je denken aan bedrijven binnen het sociale en maatschappelijke werkveld. Termen als sociale verandering, verbinding en innovatie horen daar wat mij betreft bij. Ik wil schrijven voor bedrijven die dingen anders en beter willen doen, duurzamer en slimmer. Zodat ik stiekem op die manier een bijdrage kan leveren aan een nèt wat mooiere wereld. Idealistisch? Jazeker, wel een beetje. Maar ja, daar word ik nu eenmaal blij van als praktisch idealist. En blij worden van wat je doet is zo belangrijk, dat heb ik echt geleerd de laatste maanden.

Ik was namelijk een beetje vergeten hoe het voelt als je ècht blij wordt van je werk. Natuurlijk: ik had leuk werk, fijne collega’s en een goed inkomen. Niks om over te klagen. Maar altijd als ik tegen onbekenden zei dat ik beleidsadviseur was, dan voelde ik een grinnikend lachje in mezelf opkomen. Want hoe leuk ik het ook vond, ik voelde me toch echt geen beleidsadviseur. Ik kreeg goede beoordelingen van mijn lieve leidinggevende Jacolien. En toch. Toch. Ergens klopte het gewoon niet. It wasn’t me.

It wasn’t me. En toch was ik er best goed in. Hoe goed kun je dan wel niet worden als je je vol overgave stort in iets waar je hart bij ligt? Volgens mij heel, heel goed! En dat is dan ook precies wat ik van plan ben. Ik wil een hele goede tekstschrijver worden!

Maar goed, daar ben ik nog lang niet. Of zoals we hier thuis altijd zeggen: “Petit à petit l’oiseau fait son nid”. Vrij vertaald: vogels bouwen hun nestje rustig aan, stap voor stap. En dat is precies wat ik ook ga doen.

Het is dus nu eerst tijd om een goed portfolio op te gaan bouwen. Met teksten over projecten en bedrijven waar ik blij van word. En als het klaar is? Dan wil ik mijn portfolio laten lezen aan mensen die inmiddels hun sporen wel hebben verdiend als tekstschrijver. Hopelijk komen mijn teksten dan door de ballotagecommissie. Want wat als ze me rauw opvreten en mijn droom in duigen laten vallen? Spannend!!
(En hier spreekt zij zichzelf de geruststellende gedachte toe: “Het komt wel goed. En als het niet goed komt, komt het ook wel weer goed”.)

Bron Foto: http://www.101woonideeen.nl

Advertenties

10 gedachtes over “Tekstschrijver it is!

  • Hoi Jacoliene! Ik dacht nèt aan je (en dat om zes uur ’s morgens), wat een leuk toeval!

   Geloof het of niet, maar vlak na het verschijnen van dit blog, was er al een “duurzame” dame die me vroeg om te schrijven voor haar persoonlijke site.

   Blij, blij, blij word ik daar van :-).

   Groetjes, Marit

   Like

 1. Hallo Marit,

  Ik lees je blog af en toe, en zag dat je laatst op mijn LInkedin had gekeken, maar verder hebben we eigenlijk nooit contact gehad. Wat lijkt het me een heerlijk gevoel dat je nu weet wat/wie je bent, en wat je wilt gaan doen. Maar het is een heel proces natuurlijk. Ik vind je blog leuk en interessant. Ook heel herkenbaar soms. Ik ben zelf nog erg zoekend (beleidsmedewerker, coaching, fotograaf, journalist, zijn zoal richtingen waar ik in onderzoek), en ik krijg het wel een beetje benauwd nu het einde van het outplacement in zicht komt. Het gevoel dat ik het nu wel eens moet weten. Jij deelt je proces op je blog en dat vind ik erg knap. Dat is nu iets wat ik heel spannend vind. en wat ook nog ver van me af staat, maar wat nu toch de manier is waarop je je kan presenteren en je dingen kunt delen. Ik zou het hartstikke leuk vinden eens persoonlijk contact te hebben, ik vind het heel interessant waar je allemaal mee bezig bent. Als je het leuk vindt, laat het maar weten, dan kunnen we misschien eens iets afspreken.

  Groetjes, Jildouw Elgersma

  Like

  • Hoi Jildouw!

   Leuk dat je meekijkt met mijn vind-tocht! Fijn dat je de moeite neemt om te reageren op mijn bericht!

   Het is inderdaad een tof proces en ik ben er zelf heel dankbaar voor. Onbewust zocht ik al jaren deze kans. Het werkte voor mij het beste om gewoon te accepteren wat er is. Geniet gewoon van “het vinden” en omarm de kans die je wordt geboden. Zo’n proces is niet iets dat zich door tijd laat dwingen. Dat doe je zelf door druk op jezelf te leggen. Die datum van 1 juli of 1 augustus is helemaal niks definitiefs. De wereld stort echt niet in na die datum. Je krijgt misschien wat minder geld, moet wat meer papieren invullen….. maar wat mij betreft is dat het dan ook. Niks om me zorgen over te maken.

   Voor mij is het niet moeilijk om mijn proces en onzekerheden te delen. Ik heb zelf juist erg ervaren dat hoe meer ik zelf deel, hoe meer ik ook terug krijg van anderen. Het levert dus van 2 kanten iets moois op. Ik schrijf / praat mijn onzekerheden van me af en het geeft tegelijkertijd anderen de ruimte om dat ook te doen en, als ze dat leuk vinden, mij beter te begrijpen.

   De enige juiste manier is wat mij betreft dan ook “het gewoon doen”. Mijn manier was schrijven. Misschien is het voor jou praten, schrijven, tekenen of het maken van foto’s. Het maakt niet uit, zolang als het jouw manier is!

   Het lijkt me heel leuk om een keer bij te praten. Liefst in Groningen op een avond. Laat maar weten wat je uitkomt, mail me maar op maritcoehoorn@hotmail.com

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s