Ik ben er weer!!

Marit Happy at Table Mountain

Ja lieve mensen, ik ben er weer. Nou ja, ik was er alweer, maar “ben er” nu weer officieel. Zaterdagavond 1 maart ben ik geland op Schiphol. Het landen in mijn hoofd duurde alleen even wat langer.

Want, mensenkinderen, wat heb ik het fantastisch gehad. Het was werkelijk waar een aaneenschakeling van niks minder dan hoogtepunten. Laten we beginnen met het land. Ik heb er maar een klein stukje van gezien, Kaapstad en omgeving, en alleen dat was al zo fantastisch. Mooie oude wijngaarden met schitterende wijnboerderijen. Verlaten stranden waar je levend gezandstraald wordt, geen mens te bekennen, alleen de rots in je rug die beschutting biedt tegen de wind. Kop in de zon en staren maar over het water en de helderblauwe zee. En als toetje nog even oog in oog met 4 etende bavianen. Op twee (!!) meter afstand welteverstaan.

Ronddolen door Stellenbosch, een schitterend oud wijn- en studentenstadje. Super veilig en alles op loopafstand. De straten waren werkelijk vergeven met schitterende oude eikenbomen. Het centrum bestaat volledig uit van die statige lanen met oude authentieke panden, je kent dat misschien wel van foto’s van Zuid-Afrika. De ideale plek om wijntjes te drinken, te genieten van het luxeleven en dat alles…. voor minder dan weinig euro’s.

Meerdere wandeltochtjes “mijn” berg op, vlak naast de woning waar ik verbleef. Dertig minuten lopen bergopwaarts en dan bij zonsondergang koude biertjes drinken met uitzicht over de oceaan. En niet zomaar een uitzicht. Nee. Je hebt echt het gevoel dat je alleen op de wereld bent en je 2 dagen door niemandsland hebt gelopen. Zo schitterend.

En dan mijn gastheer, Oleg Smirnov. We zijn al meer dan 10 jaar vrienden en ik ben meer dan doordrongen van het feit dat hij een geweldige kerel is. Mijn bezoek aan Zuid-Afrika heeft me nog weer even doen beseffen hoe geweldig hij is. Hij nam me overal mee naar toe, heeft me de meest geweldige astronomen laten ontmoeten en we hebben zo ontzettend veel lol gehad…. en nog meer bier, whiskey en wijn gedronken! Eten in luxe-restaurants, verblijf in een 5-sterrenhotel. Kijken naar de sterren, zwemmen in het zwembad, regelmatig een braai met allerlei vrienden van internationaal pluimage. Te geweldig gewoon. En inderdaad: als vrienden en niks meer dan dat!

En het meest luxe van alles was natuurlijk gewoon dat ik weer even ongegeneerd, lekker mezelf kon zijn. Even weer de oude feestmuts uithangen en genieten van mijn vrijheid. Kletsen met Jan en alleman en leuke nieuwe mensen ontmoeten. Wat een genot! En verder: geen luiers om te verschonen, geen afwas om te doen, geen huis dat schoongemaakt moet worden. Geen op-tijd-naar-bed-want-ik-moet-er-vroeg-uit. Alleen maar ik en mijn vrijheid. Zalig!!

En ja, dan is terugkomen naar je lieve vriend en 2 fantastische kindjes natuurlijk geweldig…..en ook weer even heel hard omschakelen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer helemaal gewend ben. Het mooie weer in Nederland helpt me gelukkig goed daarbij en deze week geniet ik lekker van Eli en Yara, terwijl Igor geniet van de lente in Parijs.

Ik zal nog vaak terugdenken aan mijn geweldige tijd in Zuid-Afrika en stort me vanaf nu weer volledig op mijn outplacement! Maar nu eerst, genieten van het mooie lenteweer!

PS Mocht je allerlei vage links terugvinden in deze tekst: don’t ask. Geen idee hoe ik die eruit krijg of hoe ze er überhaupt in terecht zijn gekomen. Heb last van een of ander virus en van vage klachten van digibeetus.Het zij me vergeven hoop ik.

Sunset over Table Mountain

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s