Werken opnieuw uitgevonden: ter inspiratie!

Werk passie samenwerken
En daar zat ik dan, een aantal weken geleden. Ik reed in mijn auto met een volstrekt onbekende dame die ik net digitaal opgepikt had. Ja, ik weet dat het klinkt als het o-zo-schimmige internetdaten, maar dat was het niet. De twee uren rijden van Groningen naar Utrecht waren zo voorbij in dit goede gezelschap. Er werd druk gebabbeld over werk, social media, delen, deeleconomie, Frankrijk, de Franse taal en het moederschap. Meerijdster Jolanda Wending bleek een leuk mens en een hele goede co-piloot!

En toen dus de bijeenkomst, de kick-off in Seats2Meet. Natuurlijk waren we iets te laat, waardoor we ongetwijfeld een mooie “grand opening” hebben gemist. Hoe dan ook, we schoven beide snel een stoel ertussen en luisterden mee.

En waar luisterden we dan precies naar? Eigenlijk naar het resultaat van een oproep die Nils Roemen eerder had gedaan. Voor diegenen die Nils niet kennen: hij is betrokken bij allerlei interessante projecten op het gebied van deelecononomie; hij probeert mensen, ideeën, spullen en kennis bij elkaar te brengen. Nils is een van de grondleggers van Durftevragen. Misschien heb je op Twitter of Facebook wel eens in een berichtje #durftevragen zien staan. Nou, dat komt dus oorspronkelijk daar vandaan. Inmiddels is de hashtag(#) van #Durftevragen op Twitter zijn eigen leven gaan leiden en gebruikt half Nederland hem op social media.

Ik keek om me heen en zag allemaal mensen die daar zaten, gewoon, omdat ze daar wilden zijn. Een bouwer van websites, een communicatiebureau, tekstschrijvers, journalisten in spé en veel zelfstandige ondernemers. De leeftijdsopbouw was divers, er waren twintigers en vijftigers, mannen en vrouwen. En allemaal hadden we zin om samen een website te lanceren, ter promotie van de deeltijdeconomie

En wat er toen gebeurde was magisch. We ging brainstormen en probeerden samen met iemand anders een rubriek op de website van tekst en inhoud te voorzien. Ik werkte lekker samen met Marian van den Assem. En na 3 uurtjes werk, was de opzet voor een nieuwe website over deeleconomie klaar. Klaar? Ja, af. Niks geen geneuzel. Geen beren op de weg. Geen “ja maar”, maar “ja en”!

Nadat deze groep vreemden 3 weken geleden uit elkaar ging, is er veel contact geweest. We hebben een eigen afgeschermde Facebook-pagina, waar we laagdrempelig werkoverleg voeren. We dumpen al onze documenten in een gedeelde map op Google-drive. We bellen elkaar en sms-en. En iedereen doet wat hij leuk vindt. En heb je geen zin? Nou, dan doe je het lekker niet. Als je het maar wel even op tijd aangeeft; wel zo handig voor de planning. Kortom, inspiratie alom en aan deze kant van het scherm een heel blij gezicht. Werk voelde nooit eerder zo erg als een hobby!

En wat gebeurt er dan? Je vraagt of er iemand is die een tekst wil nakijken en binnen een half uur reageren er twee mensen. Die de tekst vervolgens binnen vijf minuten nakijken en terugsturen. En je ook nog voorzien van steekhoudende feedback! Hoezo, achter je collega’s aanmailen of ze dit toch, alsjealsjealsjeBLIEFT zouden willen doen. Of ze even willen reageren? Of ze je mail hebben gezien? Nee, hoor. Niks van dat alles.

Wow, wat een spirit! Wat een inspiratie! En voor mij: wat een eye-opener. Zo kan werk dus ook zijn. Laat mensen het werk doen dat ze leuk vinden, dan gaat het vanzelf. Of is dat wat ze bedoelen met “flow”? Ik denk het wel!

Advertenties

2 gedachtes over “Werken opnieuw uitgevonden: ter inspiratie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s