Huh? Deeleconomie?

Deeleconomie Share
Deeleconomie? Wat is dat nou weer? Ehm, nou. Hoe leg ik dat uit. Eigenlijk is het een mooi woord voor iets dat al lang bestond. Nabuurschap. Noaberschap. Of gewoon: elkaar helpen waar dat kan. Met mensen, kennis, tijd en middelen.

De deeleconomie geeft antwoord op vragen die altijd al zeurden in mijn achterhoofd. Want waarom zit er in de spits, in vrijwel iedere auto maar één persoon? En: wat zonde dat onze auto zo weinig wordt gebruikt, sinds ik niet meer dagelijks op en neer knal naar Grou. En waarom sleept iedereen zo’n overvloed aan spullen zijn huis in, terwijl ze vaak maar amper gebruikt worden?

Waarom heeft bijna iedereen een eigen boormachine, als je gemiddeld maar 1 of 2 keer per jaar een gat boort? Dat is toch zonde? Zonde van je zuurverdiende geld, zonde van de gebruikte grondstoffen? Vooral ook een gemiste kans, omdat je de boor net zo goed bij je buurvrouw kunt lenen. Kun je gelijk even gezellig met haar bijkletsen.

Ja; dat hebben de marketingjongens en salesmanagers van deze wereld slim bedacht. Want wij zijn natuurlijk allemaal keurig voorgeprogrammeerd om te denken in uitzonderingen. Want, wat nou, als je je boor uitleent en de buurman maakt hem kapot? Of, erger nog, wat nou, als je iemand mee laat rijden in je auto en hij blijkt een perverse seriemoordenaar te zijn? En wat nou, als mensen denken dat je niet zèlf een boor kan betalen? Je bent toch geen sneue armoedzaaier?

En ik altijd maar denken dat ik de enige was die nadacht over dit soort onzin. Maar nee hoor. Zo uniek ben ik natuurlijk helemaal niet. Het blijkt dat er gewoon een heel arsenaal aan mensen is, die ook dit soort gedachten heeft. En sterker nog: niet alleen dit soort gedachten; ze doen er ook daadwerkelijk iets mee!

En daarom kun jij je auto delen via MyWheels. Kun je samen oprijden en carpoolen met Toogethr. Kun je een mooi vakantieappartement huren via AirBnb. En een maaltijd afhalen of zelf koken voor de buren? Dat regel je via Thuisafgehaald. En die boor: die vind je via Peerby gewoon in je eigen buurtje.

Kortom: er is nog een hele wereld aan deeleconomie te winnen voor de meesten onder ons. En omdat deeleconomie dus gewoon heel leuk en handig is, ga ik een kleine, zeer bescheiden bijdrage leveren. Door ervoor te zorgen dat wij Nederlanders de deeleconomie wat helderder voor de bril te krijgen. En dat doe ik niet alleen, nee, dat doe ik met een samengeraapt zootje geweldige en inspirerende mensen. Mensen die ook allemaal houden van delen en leuke initiatieven.

En ik? Ik mag lekker stukjes schrijven en mensen interviewen. Dus eigenlijk: gewoon doen wat ik leuk vind. En allemaal ter meerdere eer en glorie van de deeleconomie. Zodra we online gaan met onze schitterende website “ER IS GENOEG”, horen jullie meer!
—————————————————————————————————————————-

Bovenstaande infographic is hier terug te vinden, voorzien van een interessant artikel. En misschien vind je http://www.deeleconomie.nl ook wel leuk, als je dan toch bezig bent!

Advertenties

Een gedachte over “Huh? Deeleconomie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s