Wat een verrassing! Of: toch niet.

Press
Dus, dat is het geworden: journalist. Althans, volgens Frank Oonk. En nou is Frank Oonk niet de eerste de beste psycholoog. Of, laat ik dat anders zeggen. Niet de eerste en wèl de beste. Ik heb hem dan ook, met de hand op het hart, moeten beloven om dit specifieke banenpad nader te onderzoeken.

Maar, eerst even terug in de tijd. Daar zat ik dan eind december. In gesprek met Ton Feldbrugge, mijn coach bij Movum, mijn outplacementbureau. Na allerlei wilde plannen ter tafel te hebben gebracht in een van de sessies, leek het Ton een goed idee om mij een algemene intelligentietest en in het bijzonder een commerciële test te laten ondergaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Op maandag 13 januari streek ik neer op Frank Oonk zijn kantoor in Zwolle. Gedurende de dag ben ik lekker stevig door de testenmangel gehaald. Prima. Altijd leuk, zo’n dagje met rekensommen en patronen-in-vierkantjes-met-stippen-herkennen. Maar wat schetst nou mijn verbazing? In plaats van een algemeen advies, wat de meeste van dit soort bureaus geven, kwam Frank met een behóórlijk concreet advies. Niks geen commerciële toestanden, maar “het ideaalprofiel voor de journalist, de verslaggever, de (reizende, ambulante) reporter”.

“Oh”. “Hmm”. “Ik weet niet of ik hier wel blij mee ben”. Sterker nog: ik ben hier niet blij mee.”
Dat was mijn eerste reactie. Want ja, daar zat ik met mijn hoofd vol inspirerende ideeën. De toekomst lag net nog voor me open…. en nu ga jij me ineens vertellen dat DIT het is? Daar was is liever zelf achtergekomen. Op een moment dat ik daar zelf klaar voor was!

Hoewel, het verbaasde me ook niet helemaal. Ik was zelf ook al eerder op dat idee gekomen. In 2009 om precies te zijn. Toen ik een jaar Journalistiek studeerde en mijn Propedeuse behaalde met een dikke buik, zwanger van Eli. Op dat moment was het niet haalbaar om een baby en de studie te combineren. Dus, daar strandden mijn eerste schreden op het journalistenpad in schoonheid.

Maar goed. Ik ben inmiddels zover. Het idee is ingezonken. Ik wil graag gaan ontdekken of Frank Oonk misschien toch gelijk heeft. Tijd voor onderzoek dus. Het hoe, wat, waar en wanneer is nog niet bekend. Maar: dat merk je snel genoeg. Moet je me mijn blog wel blijven volgen natuurlijk :-).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s