Veel inspiratie, weinig werk :-)

Picture 1355
Zo, dit is nu de derde keer dat ik dit blog overnieuw begin, want ja, waar te beginnen? Er is zoveel gebeurd sinds ik in november met outplacement ben gegaan.

En het belangrijkste daarvan? Dat ik mezelf hervind. Ik lees veel boeken waar ik blij van word, kijk documentaires en klooi online en offline heel wat rond, kortom: ik ben lekker doelloos aan het grasduinen.

En in dat doelloos grasduinen zit het ‘em nou juist. Door al dat nutteloze gehang, gelees, getwitter en geïnspireer, tekenen zich toch ineens contouren af van wat zou kunnen zijn. Zou kunnen zijn? Jazeker! Maar als je dacht dat ik nèt in tongen sprak, nou, dan wordt het nu nòg weer vager. Ben je er nog? Niet meer? Al afgehaakt? Snap ik. Heb ik zelf soms ook last van. Het is me dan toch ook een vaag proces waar ik in zit.

Want kijk, als ik nou lekker makkelijk op zoek was naar een baan, tja, dan wist ik wel wat ik moest gaan doen. Gewoon, wat ik altijd deed. Even checken op de vacaturesites, CV aanpassen, lekker vlot briefje maken (vind ik nog leuk ook) en hop! Na eerst wat vruchteloze eerste pogingen, dan toch op gesprek en ja hoor: met een beetje geluk weer een baan rijker. Maar goed, nu is het dus anders. Heel anders zelf.

Want ja: ik wil helemaal geen baan meer. Of, althans, niet een baan zoals ik altijd heb gehad. Een baan waarbij ik van tevoren ongeveer weet wat ik kan verwachten. Ik zou graag iets heel anders willen. Dus geen negen tot vijf baan. Misschien wel helemaal geen baan zoals de meeste mensen een baan hebben. Eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin meer in. Ik heb zin om rond te klooien en te doen waar ik zelf zin in heb.

En waar heb ik dan zin in? Ik heb zin in vrijheid. Afwisseling. Avontuur. In reizen. Verhalen vertellen. Lezen. Schrijven. Mensen ontmoeten (hoe aparter hoe beter). In goede gesprekken. Ongewone en innovatieve projecten. Mensen en ideeën met elkaar verbinden. Meer Frans praten. Veel lol maken en nog meer slap ouwehoeren. En, als het even kan: er ook nog voor betaald worden.

Met zo’n heldere functieomschrijving èn in deze tijden van overvloed* lijkt het me dan ook geen enkel probleem om nog vòòr de lente, mijn droombaan te hebben gevonden. Dus als jij bovenstaande functie ergens tegenkomt: laat het me dan even weten, ok? Dan doe ik gewoon weer dat riedeltje met het CV, de brief en het gesprek en dan komt het vast helemaal goed!

*Leestip: Abundance, the future is better than you think! Peter Diamandis en Steven Kotler. Ik ben hem nu zelf aan het lezen, maar leen hem graag uit zodra hij uit is :-). Zie ook onze bolle vriend voor meer info: http://bit.ly/1cIrSeK

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s