ING: weg ermee…

StorING

Dus. Die oranje bank. Die met die leeuw. Die waar ik al tien jaar tegen wil en dank mijn eigen hypotheek heb lopen (dit terzijde). Die van die tientallen miljarden staatssteun. Je weet wel, die. Nou, die is lekker bezig. Het moet me even van het hart.

Ooit van Corporate Governance gehoord? Mooie term voor behoorlijk ondernemingsbestuur, wat dan weer een mooie term is voor netjes, correct en sociaal zaken doen met de wereld om je heen.

Bij de ING vinden ze dat belangrijk. Zeggen ze. Tenminste, als je hun mooie gelikte website bekijkt. Maar goed; websites van bedrijven zijn als Facebook voor mensen. Het ziet allemaal even gelikt uit. De vraag is echter of het geschetste beeld de realiteit benadert. In het geval van de ING duidelijk niet….

Een vriendinnetje van me heeft er een recent 2 maanden gewerkt. Werkelijk waar: je wordt er niet vrolijk van. Flexwerkers worden er slecht behandelt. Nieuwe medewerkers worden aangenomen en krijgen geen fatsoenlijke inwerkperiode. Na drie dagen inwerkperiode volgt er een “opleidingsstop”. Dan mogen de groentjes fulltime dossiers printen, want dat had de opleider ze nog net wèl uitgelegd. En, hoppa, daar gaat weer een boom. Of zoals ING het zelf zegt: ze horen bij de 10% meest duurzame bedrijven. Als dat zo is, is de wereld in een trieste staat.

Pauzes? Die mogen flexwerkers niet nemen. Ja officieel wel natuurlijk, maar in de praktijk niet. Liever ook niet plassen of roken onder werktijd. Nog zo’n puntje, werktijden. Graag 6 dagen per week. Liefst van 8-20. En dan, de volgende dag weer gewoon in de auto naar het werk met je brakke kop. Geeft niks als zo’n flexwerker een rijdend gevaar is op wielen. Ze zijn toch niet in vaste dienst bij de ING. Dus geen menselijk kapitaal.

Dus: als de staat ooit weer eens een bank zou moeten redden (wat god verhoede). Laat het dan in vredesnaam ASN Bank of Triodos zijn.

(Zie voor meer informatie: http://www.ing.com/Ons-Bedrijf/Duurzaamheid.htm).

Advertenties

Een gedachte over “ING: weg ermee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s