Wie is je vader, wie is je moeder?

Tante Es
Stap één in mijn outplacementtraject: de persoonlijke analyse. Wie ben ik? Of zoals tante Es zou vragen: “Wie is je vader, wie is je moeder?” Wat drijft mij? Wat heb ik te bieden? Wat zijn mijn valkuilen? Niet de minste vragen, zullen we maar zeggen. Echter, wel cruciaal bij het bepalen wat voor werk ik ga zoeken in de toekomst.

Om mij hier op een gestructureerde manier inzicht in te geven, ben ik begonnen aan het invullen van een hele grote vragenlijst over mezelf. Hij is zo groot en zo lang, dat ik er kriegel word. Jawel, 86 pagina’s maar liefst. En dat is dan de oningevulde, digitale, versie.

Maar goed, ik vermoed dat ik er gaandeweg veel van ga leren. Dus ben ik aan het graven in mijn geheugen wanneer ik ook alweer die ene bedrijfscursus had gedaan. En nog belangrijker: waarom? Omdat het moest, of was het toch omdat ik het zelf graag wilde? Waarom ik veranderde van baan en waarom ik juist die nieuwe baan graag wilde. Het is leuk en confronterend tegelijkertijd. En soms, soms weet ik het zelf ook niet meer zo goed eigenlijk….

Zo komen de krenten in de pap van mijn werkverleden vanzelf bovendrijven. En op die krenten, komt de focus te liggen, de komende 9 maanden. Maar voordat we aan die krenten toe zijn, eerst maar even de zure appel verstouwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s