Maar nu eerst: afscheid

StressAangezien ik liever niet alleen reis, neem ik je mee in mijn rugzak van outplacement en bijna-werkloosheid. Nee, niet een klein stukje. Gewoon de hele 9 maanden. Goh, laten we eens gek doen. Zou het vinden van een nieuwe baan dan net zoiets zijn als het baren van een baby? Negen maanden ellende, maar daarna dan heb je ook wat? We gaan het samen meemaken.

Aangezien ik vaak veel wilde dromen heb en in mijn hoofd al 1000 maal het meest geweldige, fantastische, inspirerende leven heb geleid, moet ik er nu maar eens echt aan geloven. Niet denken, maar doen. Gaan met die banaan.

Maar nu eerst: afscheid. Afscheid van mijn werk. Afscheid van werkprocessen, klantsturing, zelf aangebrachte voorzieningen, stook- en servicekosten, KWH-metingen en lean-management. Goh, wat klinkt dat saai, als ik het zo opschrijf. Zucht. Geeuw. Gaap. En toch heb ik een geweldige tijd gehad als beleidsadviseur wonen.

Maar meer nog dan het werk, zal ik de collega’s gaan missen. Mijn geweldige leidinggevende, die me altijd, maar dan ook altijd, vertrouwen heeft gegeven. Die geduld met me had, met me mee dacht en me nooit, maar dan ook nooit het gevoel gaf dat ik het niet goed deed.

Mijn kamergenoten met hun gezonde tics voor winterkamperen, oude Citroëns, voetbal (nee, niet weer!), flauwe humor en veel gezelligheid. De vele dagelijkse afzeikmomenten en het voetballen op kantoor.

Eind maart ben ik gestopt met werken in verband met zwangerschapsverlof. Daarna bevallingsverlof. Vakantiedagen opgenomen en nog een maand onbetaald verlof.

En toen: mijn laatste twee weken werken. Niks concreets meer opgepakt, maar alles opgeruimd en afscheid genomen. Mijn overdracht ligt op de vaste plek achter mijn vertrouwde bureau. Alles is zoals altijd. Bijna.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s