HET SLECHTE VOORBEELD

looserEigenlijk probeer ik je te vertellen dat ik het perfecte voorbeeld van een slecht voorbeeld ben. Iemand die wat ronddobbert op de flow van het leven. Op zich een hele mooie eigenschap natuurlijk. Take life as it comes. Maar goed, echt helpen bij het doelgericht een nieuwe baan vinden deed het me tot nu toe niet.

En daarom ga ik het vanaf nu anders doen. Ik ben vanaf vandaag officieel in outplacement gegaan. Outplacement? Ja, outplacement.

Tot voor enkele jaren geleden de verzamelbak van overbodig personeel. Het afvoerputje van de afdeling P&O. Weet iedereen allang dat je je werk niet goed doet? Dan ga je in outplacement. Functioneer je niet? Outplacement. Kun je niet met je nieuwe manager overweg? Outplacement. En heel, heel soms, gewoon omdat je zelf tot het inzicht bent gekomen dat je niet meer op de juiste stoel en achter het juiste bureau zit. Ook dan ga je in outplacement.

Sinds kort kunnen we hier een nieuwe dimensie aan toevoegen. Want wordt er binnen jouw bedrijf ook keihard gesnoeid? Kan het bedrijf na eerdere reorganisaties toch nog wel wéér een tandje efficiënter? Welkom bij de crisis 3.0 permanent beta versie. En dus, omdat iedereen wel weet dat het vinden van een baan vandaag de dag geen piece of cake is: outplacement.

Outplacement als een manier om gedurende 9 maanden doorbetaald te worden en op zoek te gaan naar die ene baan. Die droombaan. Die baan waarvan je altijd al hebt gedacht: dat is het!

Zou het dan toch nog gaan lukken met die droombaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s