HET BEGIN

The beginning is near

Om maar bij het begin te beginnen. Ehm, het begin. Waar was dat ook alweer?

Begon dat toen ik moest stoppen met werken bij mijn superzware zwangerschap van Yara Noor? Of begon het eigenlijk al eerder? Bij de bijna-burn-out na mijn eerste zwangerschap van Eli Nelson? Of toch nog eerder?

Toen ik zo graag wilde dat die baan als medewerker wooninformatie lukte, maar ik zo keihard op mijn bek ging binnen het team? Of nog daarvoor?

Bij mijn droombaan waarin mijn voorliefde voor het internationale en goede huisvesting samenkwam? Maar waarin ik me doodongelukkig voelde binnen het team en dat helaas nooit eerlijk uitsprak? Ze hebben het een jaarcontract met me uitgehouden en wezen me daarna snel het gat van de deur. Of was het in de reeks van banen die nog weer daarvoor zaten?

De baan als intercedente? De baan als international trader? De baan als accountmanager? Hoe dan ook, welke baan het ook was, ik leek bestemd voor 12 banen en 13 ongelukken.

Maar: hoe kwam dat toch zo? Waarom leek het iedereen om mij heen te lukken om invulling te geven aan het vinden van hun droombaan….maar mij niet?

Ik heb een leuke opleiding gevolgd en ben zelfs dubbel afgestudeerd in Nederland en in Rusland. Ik ben niet dom. Ik ben gemotiveerd en enthousiast. En ook niet onbelangrijk: ik zie er niet onaardig uit. Al met al heeft het leven me dus helemaal niet zo slecht bedeeld. Dan zou het met die droombaan, dat invulling geven aan je leven en het knallen op de banenmarkt toch allemaal moeten lukken?

Nou, nee hoor. Niets was minder waar. Het lukte NIET. Ik kon die leuke baan maar niet vinden.

Mijn laatste baan als Beleidsadviseur Wonen kwam er aardig in de buurt. Dacht ik. Met de tong op mijn borst en met de eindstreep van mijn zwangerschapsverlof in zicht moest ik constateren dat de rek er echt helemaal, volledig en dan ook totaal uit was. Eind maart stopte ik op advies van de bedrijfsarts met werken. Ik was moeër dan moeër dan moe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s